What are the differences between ++num and num++ and what are the different ways to incorporate them into a while loop? | Sololearn: Learn to code for FREE!
Neuer Kurs! Jeder Programmierer sollte generative KI lernen!
Kostenlose Lektion ausprobieren
+ 3

What are the differences between ++num and num++ and what are the different ways to incorporate them into a while loop?

I notice newer programmers struggle with the difference between ++num and num++. Here's an example of the different ways to write the while loops while incrementing a variable by 1.

2nd Oct 2018, 6:28 PM
Antsy
13 Antworten
+ 3
Test it in the console to see the different results and to learn the differences. int num = 0; int value = 0; int num1 = 0; int value1 = 0; int num2 = 0; int value2 = 0; //Increase value of num before checking condition then write to console until num is equal to 10 while(++num < 10) { Console.WriteLine(num); } //Write blank line Console.WriteLine(); //Check condiiton then increment value by 1 and then write to console while(value++ < 10) { Console.WriteLine(value); } Console.WriteLine(); //Check the condition then increment value by 1 before writing to console while(num1 < 10) { Console.WriteLine(++num1); } Console.WriteLine(); //Check the condition then write value to console before incrementing by one while(value1 < 10) { Console.WriteLine(value1++); } Console.WriteLine(); //Check the condition, write to console, then increment by 1 while(num2 < 10) { Console.WriteLine(num2); ++num2; } Console.WriteLine(); //Check the condition, write to console, then increment by 1 while(value2 < 10) { Console.WriteLine(value2); value2++; }
2nd Oct 2018, 6:32 PM
Antsy
+ 1
Thank you so much for this explanation. Great example of the differences.
2nd Oct 2018, 7:00 PM
Frank Chara
0
So lets say that you have an array int arr[10]; with an index pointer to it int arr_p = 0; If you do arr[arr_p++] = 5; It will first assing 5 to array index 0, then increment arr_p to 1; But, if you do arr[++arr_p] = 5; It will increment arr_p to 1 first, then assing 5 to array index 1. It differs mostly here cuz neither pre nor post increment does not get affected by for loop scopes. (While loops are different) hope that makes it clear :)
4th Oct 2018, 7:40 AM
Mustafa Yıldız
Mustafa Yıldız - avatar
0
Mehmet bu kadar iyi ingilizceyi nasıl öğrendin ? İngilizceyi öğrenmek istiyorum . Dil bilgisi konularını öğrenip hem de , günlük kullanılan cümleleri öğrensem olur mu ??
10th Oct 2018, 8:08 PM
Osman Kara
Osman Kara - avatar
0
Aslında ilk başta , ingilizce içerikli bir site kurmak istiyorum . Az çok yazabildiğim kadar , ingilizce cümleler ile bir şeyler anlatmak istiyorum . Basit cümleler ile , site içeriği oluşmaz mı ? A1 seviyede, biraz da olsa biliyorum . Yardım eder misin ?
10th Oct 2018, 8:11 PM
Osman Kara
Osman Kara - avatar
0
Osman Kara İngilizce çok zor değil, zaten ona bir tek dokümantasyon okurken veya sohbet ederken ihtiyacın olacak. Ana konuları öğrensen yeter. döngüler, değişkenler, fonksiyonlar.. Zaten geriye kalan tek şey bunlarla problem çözmek. Başkalarının videolarını izle, türkçe değil ama ingilizce. Coding train ve howCode diye youtube kanalları var istersen bak. Birde ne tip kod yazmak istediğine bağlı, web sitesi yapmak istiyorsan front-end, back-end, framework gibi tabirlerle çok karşılaşacaksın. Bunları öğrenmeye çalış. Zaten bir dolu kurs var sololearn de onları 2, 3 kez bitirirsen tamamdır. Dillerin yapısını öğren, ne tip diller vardır, ne için kullanılırlar.. gibi. Daha sonra iş için hangisi en uygunsa onu seç. Python sa python la devam et c++ ise c++.
10th Oct 2018, 8:56 PM
Mustafa Yıldız
Mustafa Yıldız - avatar
0
Yazılım dilinden ziyade , ingilizce içerikli sitem olsun istiyorum . Hazır site kurarak belki, kod kısmı aşılır ama site içeriğini ingilizce yapmak istediğim için , nasıl yazabilirim ingilizce olarak ? I want create site but ı dont know speak english . How do I dont know . İs that speak english OK ? 😕For web site (Bu kadar İnglizce yeter mi ? 😕 Site için ) While I was looked I see mix sentences and mix words . What do should I do ? Should I learn DAİLY sentence ?
11th Oct 2018, 10:27 AM
Osman Kara
Osman Kara - avatar
0
İngilizce yazarak Maksadım, tereciye tere satmak değil 😀 İngilizce cümlelerimde yanlışlık var mı ? Bu şekilde cümlaler ile iNGİLİZCE İCERİK oluşturulur mu OLUŞTURABİLİR miyim ?
11th Oct 2018, 10:29 AM
Osman Kara
Osman Kara - avatar
0
Zaten , basit cümleler kurabiliyorum . En fazla ÇEVİRİ ile yardım alarak belki saçma , 😊 belki doğru cümleler kuruyorum . NASIL SENCE ?? OLUR MU BÖYLE ?
11th Oct 2018, 10:30 AM
Osman Kara
Osman Kara - avatar
0
a good practice is better than good results. Be patient and have fun. And it's not enough. You need to improve your english 😃
11th Oct 2018, 10:49 AM
Mustafa Yıldız
Mustafa Yıldız - avatar
0
Well What should ı do ?
11th Oct 2018, 10:53 AM
Osman Kara
Osman Kara - avatar
0
Karşıma çıkan cümlelerdeki , " So , should , do , " ya da herhangi bir bilmediğim yerde , sadece SO yu veya başka ne varsa onları araştırıyorum . Nedir , nerede kullanır gibi özelliklerini yani her şeyini öğrenmeye çalışıyorum . Böyle mi yapmaya devam edeyim yoksa A1 seviyeden mi başlayıp devam edeyim ?
11th Oct 2018, 10:57 AM
Osman Kara
Osman Kara - avatar
0
Seviyeyi boşver zaten anadili ingilizce olan insanlar söyledikleri her kelimeyi düşünmüyor. Sen ve ben gibi ne düşünüyorlarsa onu söylüyorlar. Kullandıkça fark edeceksin ki ahım şahım konuşmana gerek yok. Bak ben derdimi anlatacak kadar öğreneyim dedim, dert bitmiyo ki aq. İngilizceyi anadilim gibi biliyorum ama konuşacak kimse yok. O yüzden ihtiyacın kadarını öğren. Fazlasına ihtiyacın olmayacak zaten.
11th Oct 2018, 11:30 AM
Mustafa Yıldız
Mustafa Yıldız - avatar