Need explanation | Sololearn: Learn to code for FREE!
New course! Every coder should learn Generative AI!
Try a free lesson
+ 1

Need explanation

I'm getting confused by peace of code,i'm still new in Java and programming in general so many things are confusing for me. I have this class "public class Time{}" and everything in code i understand but in the end there is this "public Time nextSecond(){}" and this method/or what is it returns it self. 1. what is this method,it has public modifier,then comes type?? and her type is Time,so her type is class i made?! This confuses me for some reason... I need to be more precise, "public Time nextSecond(){//metoda tipa Time koja vraca samu sebe ++second; if (second >= 60) { second = 0; ++minute; if (minute >= 60) { minute = 0; ++hour; if (hour >= 24) { hour = 0; } } } return this;" this is code. and in main. "System.out.println(t1.nextSecond().nextSecond().nextSecond());" So what is this "public Time nextSecond()" ??Is this metod?How would you explain it's return type "Tme" (that is class i made), and how is chaining possible in the end?

8th Aug 2017, 4:17 PM
Yurodivi
7 Answers
+ 1
Svaki put kad stavis "nextSecond()" izvrsava metodu, tako da ako 3 puta uneses "nextSecond()" 3 puta ce izvrsiti metodu i poslati rezultat nazad, tako da je moj odgovor da, ja sam vec radila tako i uspelo je, ti probaj pa ako ne uspe, ne znam, pitaj nekog dugog.
8th Aug 2017, 5:09 PM
Lara Simić
Lara Simić - avatar
8th Aug 2017, 10:06 AM
D_Stark
D_Stark - avatar
0
That is bc constructor and method bodies are always enclosing with } Shvatas?
8th Aug 2017, 4:41 PM
Lara Simić
Lara Simić - avatar
0
@Lara Ova metoda public Time nextSecond(){},to je metoda koju sam ja napravio koja ima povratnu vrednost "Time" i ime joj je "nextSecond" e sad ona funkcionise tako sto vraca sadrzaj metode sa "return this"??Jel to tako ? I kad napravim objekat i pozovem "System.out.println(t1.nextSecond().nextSecond().nextSecond());" ovo u stvari znaci da ce tri puta da izvrsi metodu i da posalje finalni rezultat??Jel to tako ili drugacije?
8th Aug 2017, 5:01 PM
Yurodivi
0
@Lara ne ne sve to radi kao sat,to su neki reseni primeri za vezbanje koje kuckam,nego se prvi put srecem sa metodom koja u sebi ima ime klase a nije konstruktor.I onda pokusavam da skapiram odnose metode sa klasom u kojoj se nalazi pre svega. Rekla si da je to "bc constructor" medjutim ne uspevam da nadjem nista detaljnije teorijski o tome.Jel imas neki link gde mogu detaljnije da pogledam teorijsku sustinu funkcionisanja?
8th Aug 2017, 5:16 PM
Yurodivi
0
8th Aug 2017, 5:28 PM
Lara Simić
Lara Simić - avatar
0
@Lara Ono sto ja pokusavam sebi da objasnim jeste u stvari kakva je to metoda povratne vrednosti "Time".Dakle, "Time" je klasa koju sam napravio i sad imam metodu koja je te povratne vrednosti.Kakve zakonitosti vladaju za nju. Jer ako imam slicnu metodu "public String getColor() { return color;}" ovo je jedan geter povratnog tipa string ona komunicira sa ugradjenom klasom String u javi koja ima neka svoja pravila,tako da je logicno pitanje kako ova moja metoda komunicira sa mojom klasom "Time" jer je tog povratnog tipa.to je sustina. Medjutim hvala ti na pomoci, da ne zamaram verovatno ce vec negde da naletim na nesto pa ce da mi se to razjasni.da li ovde postoji nacin da te dodam u kontakte da mozda i u buduce mozemo da komuniciramo u vezi nekih problema?
8th Aug 2017, 5:43 PM
Yurodivi